Mooiweersverandering

Er zijn veel verschillende weersomstandigheden: je hebt mooi en ‘lelijk’ weer, er zijn lichte en donkere dagen. Soms regent het, dan weer schijnt de zon.

Elk weer wat we van buiten ervaren hebben we ook in onze binnenwereld. Ga maar eens na welke buien je kunt hebben: soms heb je een zonnig humeur, een andere keer ben je in een sombere bui of raast er misschien wel een storm in jou en waaien je gedachten alle kanten op.

 

Als je ‘jouw eigen weerbericht’ leert (h)erkennen, ben je beter in staat om zware tijden het hoofd te bieden en kun je meer genieten van lichte perioden.

 

Persoonlijke groei

Hetzelfde weer, een andere beleving

Een weerbeleving is voor iedereen anders. De een houdt van zon en warmte, de ander van de winter met sneeuw en ijs. Regen maakt de een somber en stemt de ander tot tevredenheid. Het is maar hoe je er naar kijkt, welke betekenis je eraan geeft.

 

De oplossing voor veel problemen ligt in een andere manier van waarnemen en denken.

Ervaringen, waarden en overtuigingen die je in je leven hebt ontwikkeld, bepalen voor een groot deel je kijk op mensen en situaties en hoe je daarop reageert. Hoewel waarden en overtuigingen niet zichtbaar zijn, zijn ze wel richtinggevend en vaak bepalend voor je handelen.

Bewustwording van deze processen, leert je nieuwe en andere mogelijkheden zien. Je hebt de keuze dingen anders te doen. Je komt meer in je eigen kracht.

 

Annemiek Mooiweer

Annemiek Mooiweer

Als jongste in een gezin van vijf kinderen ben ik opgegroeid in Apeldoorn. Met mijn man en drie kinderen woon ik nu in Zwartsluis, aan de rand van natuurgebied De Wieden. Al wandelend, op de schaats of vanaf het water geniet ik hier van de mooie natuur en ervaar ik rust en ruimte.
Ik fotografeer graag, ben creatief en muzikaal.


Mijn vakantie breng ik graag door in de bergen. Vroeger met mijn ouders, nu met mijn eigen gezin. Genieten van het mooie uitzicht op de top, maar vooral ook van de weg er naar toe. Uitdagingen aangaan, doorzettingsvermogen tonen, grenzen verleggen, buiten de gebaande paden m’n eigen pad kiezen: kwaliteiten die mij ook in andere contexten veel hebben gebracht.


Na mijn studie Management, Economie en Recht aan de Hogeschool van Utrecht heb ik 10 jaar gewerkt in de financiële dienstverlening. Het zoeken naar financiële oplossingen voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid waren mijn specialiteit.

In 2005 heb ik met plezier gekozen voor het fulltime moederschap. In deze periode kreeg ik in mijn directe omgeving te maken met burn-out. Van dichtbij heb ik gezien en ervaren wat het met een mens en zijn omgeving kan doen als je door een burn-out niet goed functioneert. Voor mij is dit de aanleiding geweest een andere weg in te slaan.

Ik ben diverse opleidingen gaan volgen om mij te verdiepen in de gedachten wereld en het gedrag van de mens: hoe communiceer je met jezelf en anderen en wat is de invloed van je gezin van herkomst op wie je bent en wat je doet in privé en in het werk. Gaandeweg groeide het verlangen met de verworven kennis en inzichten anderen te ondersteunen die in dezelfde ‘weersomstandigheden’ zitten. Na afronding van een coachopleiding ben ik mijn eigen praktijk gestart: ‘Mooiweersverandering’.