Zondagsgevoel verdwijnt door stress voor nieuwe werkweek

Meer dan de helft (52%) van de Nederlandse werknemers maakt zich op zondagavond zorgen over de aankomende werkweek. Dat leidt tot stress en slapeloosheid.

werkstrees slapeloos door nieuwe werkweek

Dat blijkt uit een wereldwijde enquête uitgevoerd vacaturesite Monsterboard.nl.

 

Nog vijf dagen tot het weekend

De maandagochtend is bij veel mensen niet bepaald hun favoriete moment en daar zitten we op zondag al over te piekeren. Want op maandag begint de drukke werkweek weer, terwijl je dan ook weet dat het nog vijf hele dagen duurt tot het volgende weekend.

Internationaal ziet bijna de helft (47%) van de werknemers erg of zelfs heel erg op tegen een aanstaande werkweek. Slechts 22 procent van de werknemers ziet niet op tegen de nieuwe werkweek en heeft geen last van de Sunday night blues.

 

Op vrijdag werkweek voorbereiden

Van de Nederlandse respondenten heeft 21 procent maar een beetje last, terwijl  27 procent er niet tegenop ziet om maandagochtend weer aan de slag te gaan.

Gian Zandonà, managing director bij Monsterboard, geeft als tip om op vrijdag alvast de komende werkweek voor te bereiden. ‘Zorg ervoor dat je agenda voor volgende week helder is en dat het werk klaar ligt zodat het maandag makkelijk op te pakken is. Bedenk ook goed of een taak onderbroken kan worden door twee dagen weekend. Vaak is het beter om iets af te maken zonder onderbreking van het een weekend. Zo kan de maandagmorgen begonnen worden met een schone lei’.

 

bron: www.personeelsnet.nl | 27.08.14